Centre Camadoca - Santa Maria de Merlès

Recollida fauna accidentada

Centre col·laborador en la recollida d’animals protegits

A Catalunya, disposem d’una xarxa per a l’atenció de la fauna salvatge formada pels centres de recuperació de fauna salvatge, els centres de recollida d’animals protegits i els Agents Rurals o serveis de recollida específics.

Si us trobeu un animal ferit o un pollet que ha caigut del niu, podeu comunicar-ho als agents rurals a través del telèfon d’emergències 112, o bé portar-lo vosaltres mateixos a un centre col·laborador en la recollida d’animals. En els dos casos aquests animals seran portats a un dels quatre centres de Recuperació de Fauna existents a Catalunya, on els veterinaris realitzaran les cures necessàries per a poder retornar aquests animals al seu hàbitat en el cas d’una recuperació total o bé perquè siguin acollits per un centre d’acollida d’animals irrecuperables.

En cap cas intenteu curar-lo o cuidar-lo vosaltres mateixos, ja que les cures s’han de realitzar per personal especialitzat per tal d’evitar que aquests animals acabin humanitzats, és a dir que perdin el comportament d’animals salvatges. Tampoc recolliu animals si veieu que els pares poden estar per la vora i que l’animal està sa i bé.

El Centre Camadoca és un centre col·laborador en la recollida de fauna protegida durant els 7 dies de la setmana i durant les 24 hores del dia. A Camadoca podem realitzar les primeres cures, i posteriorment els animals són traslladats pel Cos d’Agents Rurals, per la mateixa ADEFFA o per serveis de recollida, al Centre de Recuperació de Fauna de Torreferrussa.

Si et trobes un animal ferit o tens qualsevol dubte al respecte, ens pots trucar per portar-lo a Camadoca, si estàs a prop, al 616363261 contacta amb nosaltres