Centre Camadoca - Santa Maria de Merlès

Cens de mamífers aquàtics

CENS DE MAMÍFERS AQUÀTICS A LA RIERA DE MERLÈS

Aquest cens es va iniciar el 2018. La finalitat és realitzar un cens visual per tal de fer un seguiment de la fauna que hi ha al riu, però principalment es pretén saber la distribució de la llúdriga a la Riera de Merlès. S’ha observat com la llúdriga s’ha dispersat per molts rius, on fa uns anys era impensable trobar-ne. La seva presència té efectes de regulació sobre les poblacions de cranc de riu invasors, aliment bàsic de la llúdriga a la Riera de Merlès, però també pot actuar com a vector de dispersió de l’afanomicosi, i cal controlar la seva distribució i densitat.

Per fer aquest cens se segueix la metodologia establerta pel Doctor en biologia, Jordi Ruiz Olmo, pioner en l’estudi i la reintroducció de la llúdriga a Catalunya.

Només poden participar en aquests censos les persones majors de 16 anys, el motiu és que el cens requereix aixecar-se molt d’hora, a la matinada el cens s’inicia a les 5:30 h., i estar dues hores sol al riu, en silenci, observant.

La divulgació del cens es fa per correu electrònic i a través de les xarxes socials:

Un cop inscrits, uns dies abans s’envia informació sobre el que farem, com ho farem i el material que es necessita.

RÈTOL I FORMULARI INSCRIPCIÓ

Podeu consultar el rètol i la informació del cens, que estarà actiu només unes setmanes abans de realitzar el cens.

Us podeu inscriure a través del següent formulari que estarà actiu només unes setmanes abans de realitzar el cens i fins a la data límit d’inscripció.