Centre Camadoca - Santa Maria de Merlès

Plantes aquàtiques

Conservació de plantes aquàtiques

Moltes vegades les espècies vegetals són les grans oblidades de la conservació dels hàbitats.

A Camadoca intentem que a totes les basses del centre hi hagi el màxim d’espècies de plantes autòctones possibles, a l’hora de restaurar hàbitats tenim en compte la vegetació aquàtica i bosc de ribera autòcton i a quan fem activitats amb les escoles s’estudia i es parla de l’estructura del bosc i de la importància de conservar la vegetació de ribera i les plantes autòctones aquàtiques.

Les plantes també han estat una de les víctimes de les espècies invasores, moltes són depredades pels crancs o peixos invasors. Altres són desplaçades per espècies de plantes invasores. La Riera de Merlès es troba una de les plantes aquàtiques catalogada en perill d’extinció, Potamogeton perfoliatus. ADEFFA tenim un projecte de conservació d’aquesta espècie, que inclou:

  • Producció de plançons per a la seva repoblació en llocs adequats des del 2007, fins a l’actualitat.
  • Rescat de Potamogeton perfoliatus en situació de sequera extrema o depredació important per part dels crancs invasors.
  • Actualment s’està realitzant un estudi de la depredació de la planta Potamogeton perfoliatus,  per part de les diferents espècies de cranc de riu, autòcton i invasors.

La llengua d’oca, la boga, el creixen, el canyís, el jonc, el plantatge, el llapó, són algunes de les plantes aquàtiques que cal saber-ne distribucions i situacions actuals.  Si vols informar d’algun aspecte relacionat amb les plantes aquàtiques o vols que t’assessorem per naturalitzar basses, et pots posar en contacte amb nosaltres. 

Ves al contingut