Centre Camadoca - Santa Maria de Merlès

Acollida d’animals irrecuperables

Acollida d’animals irrecuperables, espècies exòtiques al centre Camadoca i recollida de fauna protegida ferida

1 conveni de col·laboració amb la Generalitat de Catalunya, per acollir animals irrecuperables des del 2008 al Centre Camadoca, procedents de Centres de Recuperació de Fauna de la Generalitat de Catalunya, Torreferrussa, Vallcalent i Aiguamolls de l’Empordà. Amb finalitat és educativa i sensibilització ambiental, però també de cria i alliberament de les cries nascudes al centre. Els animals que més crien al centre són els rapinyaires nocturns, tortugues de rierol. També arriben animals exòtics de donacions de particulars i entitats de rescat.
1 conveni de col·laboració amb el Ministerio de Industria, Comercio y Turismo per l’acolliment i manteniment al Centre Camadoca, d’aus i animals decomissats, en el marc del del Convenio CITES y del Reglamento (CE) número 338/1997, del Consejo, de 9 de diciembre de 1996
Actualment s’acullen més de 200 exemplars de tots els grups animals però principalment ocells. Són animals irrecuperables o al·lòctons i es té cura d’ells acomplint totes la normativa de la Llei de zoos i de benestar animal.
S’acullen una mitjana d’entre 20 i 40 animals al·lòctons o invasors, la majoria ocells, mamífers i rèptils, i un miler de peixos procedents de rescats, la majoria al·lòctons.
Al Centre Camadoca és Centre Col·laborador oficial, en la recollida, els 7 dies de la setmana i durant les 24 hores, de fauna protegida ferida o desvalguda, es poden realitzar les primeres cures, i els animals són traslladats pel Cos d’Agents Rurals, per ADEFFA o per serveis de recollida, al Centre de Recuperació de Fauna de Torreferrussa. Es recullen una mitjana de 40 exemplars entre aus i mamífers ferits o desvalguts.